ADANA / SEYHAN - Adnan Menderes İlkokulu

May

ETİK NEDİR?

Etik, pratik felsefenin bir konusudur. Pratik, çünkü insanların ne şekilde davranmaları gerektiğiyle ilgili somut ve kanıtsal bilgiler sunar.

Kelime anlamıyla ‘etik’ Yunanca ethos yani “töre” sözcüğünden türemiştir, özgün Yunanca kullanımı ‘Etika’dır, tıpkı politika (siyaset bilimi), poetika (şiir kuramı), gibi. Felsefenin dört ana dalından biridir. Yanlışı doğrudan ayırt edebilmek amacıyla ahlâk kavramının doğasını anlamaya çalışmaktadır. Bu yönüyle, kendine ait kuralları olsa da, halen de tartışılarak gelişen bir daldır.

May

Hepimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun! Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı, Samsun'a ayak bastığı tarih olarak kabul edilen 19 Mayıs'ta okulumuzda tören coşkuyla ve sevinçle kutlandı.

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu yıl 103'üncü yıldönümü kutlanan 23 Nisan 1920, halkın egemenliğini ilân ettiği gündür. 7'den 70'e herkes tarafından büyük bir coşku ve heyecanla karşılanır.

Nis

Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır.

Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi.

Nis

Adana'nın düşman ilgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü okulumuzda kutlandı.

Ara

Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sayın Selahattin Şaş ve yardımcısı Sayın Şevki Şen'in çalışmaları üzerine okulumuza montajı yapılan çöp kutuları için çok teşekkür ederiz.

Ara

Sıfır atık ile beraber kaynaklar daha verimli kullanılır. - İsrafın önüne geçildiği için maliyetler düşer. Çevre ve canlılar için riskler azalır. Ağaçların ihtiyaç fazlası kesilmesi önlenir. Havaya salınan sera gazı miktarında azalma olur.

Kas

KADES, kadınların ve çocukların her türlü şiddete maruz kalmasını engellemek amacıyla yapılmış resmi bir uygulamadır. KADES uygulaması, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmıştır.

"Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır."   Mustafa Kemal Atatürk

Kas

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Kas

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ( SEYTİM ) Okulumuz 4. sınıf öğrencilerini ağırladı.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuzda Nükleer silah saldırısı senaryosu başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.